♥Thank You For Following♥

Monday, 26 December 2011

SINGLE !

Assalamualaikum.

12 Disember 2011 <---- Tarikh tu kita da takde pape kan awak? Maybe salah saya sebab tak mesej awak , tak kol awak coz time tu saya sibuk sangat dengan kerja. Awak tahu kan saya first time bekerja , mesti saya rasa penat. Lagipon saya takde kreadit time tu. Soryy sangat-2. Awak tahu? Saya terasa sangat awak maki kawan saya kat Wall saya. Awak mencarut kan kan? Kawan saya tu hanya bergurau lh , kawan saya tu langsung tak tegur saya da. Cuba saya buad kat kawan awak , mesti awak marah kan? Kita diam macam tu je. Lepas tu saya online , awak online. Awak IM saya , awak cakap ' kau tak sayang kat aku da'? Saya sayang awak sangat-2. Tapi saya tak boleh kapel dengan awak buad masa sekarang sebab saya takot takde masa untuk awak. Saya kan bekerja lagi , bulan Januari nie saya pergi kursus pulak. :( Tak lama kemudian ade sorang budak laki ni ajak saya Webcam , saya layan komen budak laki tu. Awak pon tinggalkan komen awak kat situ jugak. Saya tahu awak jeles , sebab awak sendiri cakap dengan saya yang awak nie Kuat Jeles. Terus awak IM saya. Awak cakap sial lh , macam bodoh lh. Seriously , saya sebenarnya tak suka orang maki-2 saya , awak suruh saya REMOVE awak. Kenapa awak suruh saya REMOVE awak , kenapa awak sendiri tak REMOVE saya? Saya nanges , saya benci sangat dengan awak time tu. Dua tiga hari kemudian , saya mula rinduu dengan awak. Rindu sesangat , saya tak tahu perasaan tu tibe-2 datang :( Kalau ade jodoh tak kemana kan kan? Hahaaaa. Okay lh , now saya malas nak ingat itu semua , hanya tinggal kenangan. Saya nak buad persediaaan masuk ke Institusi Baitulmal. :) Sampai sini jelaa , Assalamualaikum.


atifahanuar

Tuesday, 6 December 2011

06DISEMBER2011

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kawan-2

Yahhoooooo , SPM is over :) Last paper Landskap & Nurseri. Itu subjek Elektif saya. Senang lh jugak semalam saya buad , banyak suruh susun je :)
Saya nak A+ dalam subjek tu , rasa-2 boleh dapat ke? Insya-Allah :)
Lepas je habes paper kita orang kumpul ramai-2 , conteng-2 baju dengan tanda tangan dan nombor handfone :) Nak tengok hasilnyaa?


yang nie Nadia. Cer tengok baju die , habes dengan nama dan tanda tangan orang.


Cally , Nadia , Ihsan , Haziq. Comel-comel kn ?



Tangkap gambar sekejap. Dala last jumpa korang semua. Rinduuu nanti :)

baju aku tak conteng ke? Hahaaa. Taaakkknnaaaakkkk aku ! Dala nak pergi makan lepas tu , pastu baju penoh dengan conteng-2. Segan saya :) Lagipon nanti saya takot , ayah saya bising lh. Sory tau sayang :)


Ha , tu saya , Nadia , Ariana. Dalam tandas :) Bersihkan baju saya? 


Sebelah saya nie Priyanka. Dia nie kan susah nak nampak batang hidung dia dekat sekolah. Tahu lh orang kaya :) Mak bapak boleh tanggung.

Rinduu dengan korang semua. Rinduu dengan macam-2 ragam korang. Rinduu dengan gedik korang.
Aku harap korang tak lupakan aku tau , aku akan selalu ingat kat korang. Budak lain semua da balik , tak sporting langsung dorang semua tu. Dorang takot rumah dorang lari lah tu.
 Btw 5 VOKASIONAL 1 THE BEST :)



AtifahAnuar



Tuesday, 22 November 2011

CINTA DAN PERSAHABATAN :D

Andai aku diberi pilihan untuk memilih keduanya... pasti aku akan pilih keduanya.. kerana bagi aku ianya sama bererti dan bernilai dalam hidup aku..

CINTA..

 satu ungkapan yang belum pasti akan keindahannya.. kerana disebalik kisahnya..tersirat seribu kepahitan.. pastinya akan merentap kedamaian jiwa seoarang pencinta setia.. tatkala ikatan diundang kekecewaan... namun ia tetap betah menjemput setiap jiwa.. yang punya hati dan perasaan.. hakikat yang tersimpan disebalik anugerah terindah.. tidak terungkai dengan bicara bibir.. tak tergambar pula dengan lakonan.. begitu syahdunya kurniaan ilahi..lahirnya dari hati seorang insan yang berakal..beremosi..berperasaan..sungguh aku terpegun..sungguh aku terpesona... setiap hakikatnya punya hikmah.. setiap langkah derapnya punya semangat...



PERSAHABATAN  

suatu ikatan yang lahir dari hati.. yang mana keinginanya tampak ikhlas.. untuk berkongsi dera tawa...nangis bersama...juga keakraban..sahabat tempat bebicara setulusnya.. tentang lampiran dan nokhtah kehidupan.. persahabatan yg tulus dan murni.. adalah sebuah persahabatan yang disulami dengan benang kejujuran.. diwarnai dengan keikhlasan...dicurahi dengan kasih sejati... sungguh sahabat sangat punyai tempatnya sendiri dalam kehidupan ini... sekiranya menjadi gunting dalam lipatan..maka robohlah tembok keluhuran..


atifahanuar

Monday, 21 November 2011

Ketakutan SPM !

Assalamualaikum semua :)


Sebut saja SPM , semua orang cuak. Terutamanya pelajar-2 Tingkatan 5 , termasuk lah aku :)
 Apa itu SPM? Korangg mesti tahu kan kan? Takpe-2 , kita nak bagitahu jugak.
SPM itu ialah Sijil Penilaian Menengah. Keputusan SPM amat penting untuk kita sambung belajar ataupon nak apply kerja. Korangg mesti nak sambung belajar or kerja best best kan? So start masuk form4 , korang kene lah fokus. Kenapa form4? Sebab dalam SPM nanti , soalan dia akan masuk form4 dengan form5 punya. Antara semua subjek , BM paling penting. Ingat tu? Kalau BM failed , korang tak dapat sijil , kerja lagi susah nak dapat tau. So korang kene lh buad karangan tu panjang-2 sikit okay? :)
 Dalam banyak-2 subjek , mesti ada satu atau dua subjek yang korang tak suka atau tak berapa gemar kan? Macam aku , subjek yang aku kurang gemar Sejarah , Pendidikan Islam. Mesti korang pelik kn kenapa aku tak gemar Pendidikan Islam. Pendidikan Islam makin lame , makin susah ouh. Form1 punya dulu senang je , masuk form5 susah sesangat. Kene ada huraian lah , itu lah ini lah. Poning sudaa :| Tapi kn kn lepas Exam SPM Sejarah , aku mula minat Sejarah. Adoiyai , menyesal tak minat dari dulu. Kalau memahami betol-2 Sejarah nie , best jugak tau :)
Wwweeeeee :) , aku punya paper tinggal lagi dua. Sains dengan Landskap , Lepas tu boleh lh enjoy sikit. Sikit jelaa , tak boleh banyak-2 coz kita tak tahu result macam mane kn kn? :( Tadi aku Exam Pendidikan Islam , kenapa aku rasa aku boleh target eh dalam Pendidikan Islam? Nak kata senang , susah lh jugak. Tapi rasa happy bila masa exam kat dewan tadi da tamat. Maybe aku boleh jawab , tu yang happy sesangat tu :)


Kita nak semua subjek yang kita amek macam atas nie. Boleh ke? Insya-Allah. Bertawakal jelaa dekat Allah SWT , kita da berusaha kn kn. To my Close Friend Nadia , Nana , Eyna , Cally. Aku tahu korang boleh buad yang terbaik lebih daripada aku kn? Korangg kan pandai :) Lepas SPM nie jangan lupa aku okay , terutamanya Nadia. Da lh duduk dekat hulu sana , susah tau nak jumpa :( Hehee , jangan marah yew sayang :) Korang jangan memandai tukar Nombor Henfon okay , korang tukar aku bagi Flying Kick kang ! Facebook pon sama , jangan memandai Deactive kan tau !
AKU SAYANG KORANG SESANGAT TAU ! INGAT TU !


atifahanuar

Sunday, 23 October 2011

20OKTOBER2011

'GRADUATION DAY'

Hari Pengambilan Sijil Graduasi. Best sangat-2 tapi budak kelas ramai tak pegi coz ade yang kene gantung , ade yang jugak malas nak pegi. haishh ! ape lh dorang nie. da lh tahon nie last berada disekolah (ayat skema pulak) , boleh pulak malas nak datang. yang kene gantung tu , sape suh buad hal? kan da kene , 2 minggu pulak tu. kepada yang kene gantung or tak datang , aku nak cakap rugi korang tak datang. bessstttt sangat-2 :)
nakk tgk gambar? nanti aku kasi korang tgk , tapi bukan semua lh okay. 




sebelum berarak ke Dewan Wangsa Bestari.




dalam Dewan Wangsa Bestari



bersame Guru Kelas , En Ghazali. hensemm kan?


bersame Pn Adilah , cikgu Matematik yang paling best :D


bersame Cik Chongg , sweeeetttt kan :)


Separuh daripada 5 Vokasional 1 :D

Sijil atifah , nadia , ihsan , cally , eyka , nana. 

Jeng , jeng , jeng. Mereka Kawan Terbaik Saya.


♥Si Nadia ♥


♥Si Ariana♥


♥Si Cally♥


♥Si Ihsan♥

 haa , da tgk? bestt kan? huhu. Ini Graduasi Only okay !
 I Love You 5 Vokasional 1♥♥



atifahanuar


Monday, 10 October 2011

saket oh saket

Asalamualaikum :)
Ya Allah ! berilah aku kesihatan yang baik tok hari ini , esok dan selamanya.
Aaarrrrggghhh , sumpah tak tahan doh. Semalam ingat nak mengadu dekat Capital S , tapi die sibuk nak kuar. sibuk sangat nk lepak dengan kengkawan , 
aku kau tak kol or msg pon. aku msg , kau reply lambat je. mane tak bengang ! 
aku tahu lh kawan LEBIH PENTING daripada GIRLFRIEND ! 
Sebelum tu kite gadoh kejap kn?? aku terase ouh , sekarang aku nk tanya kau kat mane pon tak boleh en. da lh aku kene tahan saket nie , pas uh kau buad perangai pulak. takpew lh , aku tak tanya pape da okay. btw thanx buad aku macam nie. 
then sorry semalam tak reply msg kau , aku da tido. 
semalam aku saket sangat , tido baru lega :)


p/s: Capital S♥




atifahanuar

Wednesday, 5 October 2011

Oh Syahmi

sayangg , kau kat mane nie? asal time rehad kau tak kol aku , msg pon tak. 
rinduu tao. kau tak rinduu kat aku kn? :(
aku tunggu je kol dan msg dari kau.
 pada pkol 12-8 , takde pon.
 kau tak sayang aku da ke?
kalau kau tak sayang aku , jujur je tao.
aku tak suke kau buad macam-2 belakang aku. aku sayang kau sangat-2.

p/s: aku tao lh aku tak topup lagii , sekurang-2nye kol or msg lh aku :(




atifahanuar

Monday, 3 October 2011

02OKTOBER2011

gembiraa oh gembiraa.
kite dapat netbook percume , awak dapat ke? Haha.
Hussshh , tak baik cakap macam tu. okay-2.
Alhamdulillah.
haritu kite dapat netbook , happy sangat. terkejut jugak macam mane boleh dapat :)
mula-2 cikgu suruh saya isi borangg coz saya anak yatim :(
dekat atas tu tulis 'penerimaan netbook' , saya punye lh terkejut.
memang saya nk sangat bende nie. mama lappy tak dapat , anak lappy pon jadi lh.
Huhu :)
nana ade isi borang jugak , tapi tak dapat.
kesian kan? Haha (gelaakk jahatt)
pengetua saya cakap mini laptop tu kerajaa bagi 
coz kerajaan nk tingkatkn kemajuan apabila tibe tahon 2020.
swwwweeeettttt kn? Haha.
memang saya boleh fokus lh dalam pelajaran (perli).
tapi abang kite da cakap awal-2 , kene pandai bahagi kan mase.
die cakap mase belajar , belajar. jangan nk main je.
InsyaAllah , saya akan cube.
dikesempatan ini , saya mao meng-Upload gambar mini laptop tu dekat blogg saya nie.


baruu je dapat da install internet , betol-2 tak sabar ha.


tgk ? ade stiker 1 malysia kt depan. ssswwwweeettt kn ?




atifahanuar






                                          

Friday, 30 September 2011

29 SEPTEMBER 2011

HAPPY BIRTHDAY HIDAYU !
 happy gile celebrate birthday kau dengan kawan-2 , happening je. jeles sangat-2 ,  aku punye takde pon meriah macam kau punye birthday :( 
 Haha.
 kau dengan haziq sweet sangat , sukee tgk gambar korang tu :))
disebabkan sukee + jeless , aku nk share korang punye pict dekat blogger aku lh.


kuew teow makcik kantin , kek oreo cheese , air gas , gula-2.






tgk? macam gula kn? :))


haa , nie die present hidayu , kekasih hati die bagi.
rantai + cincin + frame gambar hidayu.
dekat frame tu siap ade name haziq & hidayu.
jeless sangat ! nk jugak macam tu.


sempat snap pict lagi , walaupon time tu DADDY kite da bising.
tgk? betape sportingnyee korangg. korangg D'best :)
tahon nie kite last , tahon depan aku pasti rinduu budak 5 VOKASIONAL 1.
pelajar yang banyak karenah , macam-2 ragam.
:D


atifahanuar

Saturday, 3 September 2011

SPM oh SPM ♥

Asalamuaalaikum.

Pejam celik pejam celik , dua hari lagi daa bukak sekolah , daa trial. 
bukak sekolah saje teros trial , buku dala tak sentuh.
baru saje nk happy beraye , tak syokk lh tahon nie.
nk pk SPM lagi , pk lepas spm nk buad ape lagi.
Adoiii :(
nanti last minit baru nk bukak buku , boleh ke masuk eh?
hahaha.
cakap nk bukak sekolah nie. lupe kerja kursus landskap aku tak siap lagi.
Arrggghhhhhhhhhhh !!
panjang lh Cikgu Ghazali membebel nanti. 
pandai pandai lh aku bodekk nanti , hahaha.
balik cerite pade trial tadi.
Insya-Allah aku akan buad terbaik.
malam esokk aku mule membukak buku :))
doa2kn aku jawab trial dan SPM dengan tenang eh? huhu
kepada NAZIRUL ASMAI'.
best lh awak , trial da lepas :(
nanti SPM buad betol2 tau awak.
okayy lh , sampai sini saje celoteh saya.
next time , saya updated lagi :))

p/s: NAZIRUL ASMAI' rinduuu dekat awak lh ♥ :))




atifahanuar

Wednesday, 6 April 2011